Vårens tema er fryd! Under følger redaktørens inspirasjonstekst til temaet:

Til vårens nummer har vi i /riss/ redaksjonen valgt temaet «Fryd». Personlig får det meg automatisk til å tenke på latter, glede, samhold, sol og lyse årstider. «Fryd» er noe man aldri kan få nok av uansett hvordan livet ser ut, eller hvilke situasjoner man befinner seg i. Tenk så fint å bruke kreativitet og skriveferdigheter til å boltre seg i alt man forbinder med det livlige ordet. Kanskje vekker ordet gode minner fra tidligere: «Husker du da vi som små barn plukket naboens rabarbra og dyppet de i sukker?», eller det kan være motiverende og gi glede: «Snart er jeg ferdig med semesteret, og hvilken fryd det skal bli!»

Når jeg reflekterer over «fryd» er det mange vakre bilder som dukker opp. Det er flotte feiringer av nasjonaldagen på balkongen med nyåpnet sjampanje og jordbær. Det er avslappende dager på stranden med musikk, godt selskap og latter. Det er den uslåelige følelsen jeg får når vårtegnene spretter fram med budskapet om at en lang mørketid er over. Det kan også være noe så enkelt som å komme hjem på en fredag med lettelsen over at det endelig er helg. Sist, men absolutt ikke minst, den gleden det er å sitte på flyplassen med kroppen full av spenning og eventyrlyst i det man skal reise til et ukjent land med et helt annet klima.

Det skal sies at vi er innforstått med at temaet kan virke særlig konkret, men husk at det kan tolkes på flere måter. Vi er selvfølgelig også åpne for å inkludere tekster som ikke kobles direkte til temaet. Man trenger ikke å ta det for bokstavelig. Med det sagt, håper jeg ordet «fryd» vekker mye glede og kreativitet i alle som engasjerer seg i /riss/ enten det er bidragsytere eller lesere. Jeg gleder meg i hvert fall over å få være redaktør i vår, med et slikt lystig tema.
– Maren Holmen, redaktør for /riss/ «Fryd»

Alle skjønnlitterære, prosaiske, illustrerte og fotograferte uttrykk kan sendes til oss på redaksjonen@risstidsskrift.no. Fristen for tekst er 15. april, mens fristen for illustrasjoner/fotografier er satt til 20. april. Tidlig innsendte tekster får mer tid til grundig respons og gjennomarbeiding. Redaksjonen oppfordrer derfor alle til å sende inn sine bidrag så snart de er klare!

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s