Kan jeg sende inn flere bidrag enn det jeg har sendt inn alt?

 • Om du har flere bidrag å sende inn på en og samme tid er det helt i orden, men send de i så fall i én samlet mail. Hvis du skriver en helt ny tekst etter at du har sendt inn en annen for en stund siden alt, er det selvfølgelig lov å sende inn flere bidrag, så lenge du ikke overskrider den gitte fristen. 

Kan jeg sende inn bidrag selv om jeg ikke studerer ved NTNU/er student i det hele tatt?

 • Ja! Vi tar imot tekst og visuelle uttrykk fra bidragsytere i alle aldre, yrker og geografiske plasseringer.

Kan jeg skrive på et annet språk enn norsk?

 • Vi tar i hovedsak imot tekster skrevet på norsk, dansk, svensk og engelsk, da det er de språkene redaksjonen har forutsetning for å gi en god tilbakemelding og vurdering på.

Hvordan bestiller jeg riss?

 • Under “kjøp riss” finner du en liste over alle numrene det er mulig å kjøpe. Velg den utgaven du vil ha, og skriv en kommentar i bestillingsskjemaet om du eventuelt skal ha flere enn ett eksemplar osv. Skjemaet blir sendt til økonomiansvarlig hos oss, som sender deg bestillingen så fort de har mulighet til det. Foreløpig befinner de nyeste numrene seg nederst på listen.

Hvem er dere, egentlig?

 • Riss drives av frivillige studenter ved Institutt for Språk og Litteratur ved NTNU i Trondheim. Vi møtes som regel én gang i uken, men dette varierer etter hvor mange bidrag vi har å gå gjennom. Med hensyn til at /riss/ er et frivillig verv drevet av studenter, kan tiden det tar å gi respons på bidrag variere. Vi håper på forståelse for dette!

Hva skjer med teksten min når jeg sender den inn til dere?

 • Ansvaret for teksten din blir gitt til et medlem av redaksjonen. Dette ansvaret innebærer å lese teksten grundig før den diskuteres på møte med resten av redaksjonen. Her bestemmer vi i fellesskap om vi ønsker å trykke teksten som den er, med noen endringer, om vi vil se en revidert versjon før vi bestemmer oss eller om teksten ikke kommer med. 

Har dere fått teksten min?

 • I de fleste tilfeller har vi mottatt bidraget ditt, men redaksjonen sender som regel ikke bekreftelse på dette. Dobbeltsjekk gjerne at du har sendt den til rett e-postadresse før du sender oss melding om du er usikker. Ikke vær redd for å sende oss en e-post eller en melding på Facebook/Instragram for å bekrefte at vi har mottatt teksten din.

Hva skjer med teksten min hvis dere vil trykke den?

 • Så fort du har fått respons på at vi ønsker å trykke teksten din som den er, går den gjennom det vi kaller en språkvask. Da leser flere redaksjonsmedlemmer nøye gjennom teksten din enda en gang for å oppdage grammatiske feil som er enkle for oss å fikse selv. 

Kan jeg sende inn noe annet enn tekst?

 • Ja! Vi tar imot både fotografi og illustrasjoner i alle medium. Tidligere har vi trykket både analoge og digitale uttrykk, tegneseriestriper, kollasjer, 3D-modellert kunst, malerier, skisser, line art og tekstil-kunst.

Ønsker dere bildetekst til bildebidraget mitt?

 • Vi foretrekker at bildeuttrykk sendes uten medfølgende tekster som kun forklarer bildet.. Hvis du derimot har laget et gjennomtenkt konsept som inkludere både bilder- og tekstuelle uttrykk, ser vi gjerne på det.

Hvilken størrelse, filformat og dimensjoner foretrekker dere foto/illustrasjon?

 • Målene vi bruker for tidsskriftet er 176x210mm og 300 dpi. Hvis fotoet/illustrasjonen din ser bra ut (ikke kornete) med disse målene, kan du være sikker på at vi kan skalere det slik vi ønsker senere. Når det er sagt, trenger absolutt ikke bildet å være i 176×210. Det viktigste er at oppløsningen på bidraget ditt er høyt nok til at det kan skaleres innenfor denne rammen. Filformatet vi foretrekker er jpg eller png.

Reklame