Temaet for høsten 2022 er «Epoke». Vi tar imot faglige og skjønnlitterære tekster på alle skandinaviske språk, samt engelsk, på opp til 5000 ord. Særlig ønsker vi oss flere faglige tekster som essays eller artikler knyttet til forskning eller fundering rundt språk og litteratur.

Under følger noen kloke ord fra neste semesters redaktør. Vi håper de gir god inspirasjon til både tekst- og bildebidrag!

Ordet epoke kommer fra det greske «epokhe» som betyr stans. Det markerer et skille. Et sted på tidslinjen man stopper opp, hvor noe endrer seg, og hvor vinden skifter retning. Epoke betyr i tillegg et tidsrom preget av betydningsfulle hendelser. Ordet kan altså betegne et bestemmende øyeblikk, men også et bestemmende tiår.

De fleste av oss kommer over ordet epoke og mimrer tilbake til skolebenken. Kanskje til den gangen historielæreren gjennomgikk antikkens Hellas, eller da norsklæreren tok deg gjennom litteraturhistoriens pendelbevegelse. Noen ser ordet epoke og assosierer seg tilbake til forrige århundres blinkskudd, om det gjelder studentopprøret i 68, diskofeberen fra 80-tallet, eller noe helt annet. Men epoke trenger ikke kun forankres i det historiske. Det kan også omhandle livets store og små vendepunkt. Det kan omhandle avskjeden med det kjente, eller møte med noe nytt. Kanskje tar det deg til og med fram i tid til det dystopiske. Det er i alle fall noe verdt å stoppe opp for, noe som får oss til å tenke.

Temaet åpner for mange tolkninger, og som enhver norsk lærer kan fortelle dere om epoker: det finnes aldri en perfekt avgrensning. Jeg håper dere lar dere inspirere, og gleder meg til å se hva dere legger i begrepet epoke.

Alle bidrag får tilbakemelding uansett om vi ønsker å trykke teksten eller ikke! Bidrag kan sendes til: redaksjonen@risstidsskrift.no
Frist: 18. september

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s