Etter et vellykket slipp av høstens utgave, er vi nå klare for å åpne lukene for nye, spennende bidrag til det neste tema: MYTE.

Hvorfor har vi egentlig myter? Bunner det i et grunnleggende, menneskelig behov for å forklare og å forstå? Å skape en mening ut av ting som er vanskelig for oss mennesker å begripe? Vi har for eksempel skapelsesmyter for å forstå hvor vi kommer fra og myter som forklarer verden rundt oss. I norrøn tid trodde man at tordenvær oppstod når guden Tor var forbanna og slo med hammeren sin, mens vi i dag har andre, vitenskapelige forklaringer på det samme. Men ettersom kulturer endrer seg og tider kommer og går, endres også mytene våre. Mytene er dynamiske og foranderlige, hver kultur og hver tidsepoke har sine myter. Så hva er våre myter i dag? Konspirasjonsteorier, skjønnlitteratur som regnes som virkelig eller kanskje religiøse forestillinger? Når en tenker på myter, så tenker en kanskje på en fortelling hvor fantasi, virkelighet, løgn og sannhet krysser hverandre, og hvor grensene mellom disse er utydelige og grumsete. Selv vet vi ikke hvor denne grensen går, og derfor vil jeg gjerne oppfordre dere til å la dere inspirere av vårens tema og forsøke å skape tekster som beveger seg mellom, og kanskje til og med forbi disse grensene.

 

Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, så eventuelle bidrag kan forvente å få grundig tilbakemelding fra og med uke 2. Da vil vi også komme med endelig frist for innsending. Retningslinjer for bidragene finner du her!

Bidrag sendes til redaksjonen@risstidsskrift.no

 

Reklame

One thought on “Tema for våren 2020: MYTE

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s