riss presenterer en adventskalender i fire deler. Redaksjonen tenner i år fire adventslys i litterær form. Følg med hver søndag i advent, og ta en pause fra eksamenslesing, masterskriving eller prokrastinering – og tenn lys med oss.

1. Søndag i advent:

Jungel-slipp og «Beskjed»

 

Torsdag 29. november slapp vi høsten nummer, Jungel, på Cafe Ni Muser. Etter avdukingen av nummeret, leste redaksjonsmedlem Hanna Kristine Rødland novella Klorfyll, skrevet av biolog og forfatter Tonje A. Lissandrin. Også vårens tema, “Ekko” ble presentert av ny redaktør Kristin Eline Marthinsen. Kvelden ble avrundet av Trondheimsbandet Venner som spilte tre sanger for oss. Vokalist Sofie Retterstøl Olaisen skøytet rundt i lokalet og blåste såpebobler som danset rundt blant publikum.

Takk til alle som har sendt inn bidrag til høstens nummer, både skriftlige og grafiske tolkninger av jungeltemaet. Vi gleder oss allerede til nytt nummer og nytt tema!

Kjøp Jungel her!

***

Redaksjonens egen layoutansvarlig har tidligere i år deltatt i NM i poesislam under Ugressfestivalen 2018. Nå bidrar hun til lystenning og første søndag i advent på bloggen.

Sandra Alnes (f.1997) er redaksjonsmedlem i riss og kom på fjerdeplass (?) under poesislamdelfinalen i Trondheim 17. oktober i år. Nå har hun funnet fram et dikt fra mobilnotatene sine som hun vil dele.

 

Beskjed

 

E har ein konvolutt i hændom

ein slek utspjåka ein

E ha brukt det bæste blekket mitt og

fjørpenn

Øvd inn kår ein krull

på kår ein bokstav

på utsida

Og e ha sleikt langs ræmsa, så døm veit

kæm det æ sitt

Så konvolutten æ aldeles attlimt

Trur e.

Adressert tå kæm som helst,

heilt egentle de,

legg det på minnet

sænda det rætt, håpe e

frå Levre

 

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s