Linnéa Myhre er månedens gjest på forfatterfredag. Hun er en ung forfatter som allerede har gitt ut tre bøker på Tiden forlag. Linnéas nyeste bok, «Hver gang du forlater meg», kom ut i høst og skapte debatt om litterær kvalitet da boka ikke ble tatt inn i bibliotekenes innkjøpsordning samtidig som at den ble stemt frem til «Årets bok» i en kåring arrangert av Ark. Som tidligere sinna-blogger og nå Morgenbladet-skribent gir Linnéa samfunnet et sårt trengt skrått blikk.

1. Hei! Hvem er du?

Hei! Jeg er Linnea Myhre, og er 26 år gammel litt negativt innstilt jente/kvinne fra Molde. Har skrevet både blogg og bøker, den tredje kom i fjor høst.

2. Fortell om prosjektet/prosjektene du holder på med for tiden?

Nå skriver jeg fast for Morgenbladet, mens jeg reiser rundt og snakker om bøkene mine, psykisk helse og alt som er viktig for meg og de jeg snakker med.

3. Hvilken sjanger liker du best å skrive, og hvorfor?

Jeg er ikke så opptatt av sjanger, og hater å skulle tilpasse meg en viss boks. Men jeg liker å blande det selvbiografiske og personlige med fiksjon, og har kalt alle mine tre bøker for romaner.

4. Beskriv den litterære stilen din.

Jeg skriver enkelt og så kort jeg kan. Jeg prøver å unngå for mange skildringer og et altfor komplisert språk, siden det er den slags bøker jeg selv liker å lese.

5. Hvordan er skriverutinene dine?

Helt elendig. Jeg har ingen rutiner med mindre jeg må, og de varierer fra dag til dag. Jeg skriver aldri mer enn et par timer av gangen, sliter med å jobbe hjemme og blir lett distrahert. Men prøver man lenge nok, blir det bøker til slutt.

6. Hva motiverer og inspirerer deg?

Andre forfattere som greier å skrive gode og tjukke bøker, som er bra tvers igjennom. Det motiverer meg, samtidig som jeg føler meg mindre god av det.

7. Har du et litterært forbilde?

Jeg elsker Michel Houellebecq, selv om jeg aldri kommer til å ha lyst å skrive som han. Han kan for mye, det er for mye informasjon. Ellers liker jeg særdeles godt Bret Easton Ellis.

8. Anbefal noe bra lesestoff, vær så snill.

Jeg anbefaler alltid Bret Easton Ellis’ American Psycho. Folk flest har bare sett filmen, men de vet ikke at boka er tusen ganger bedre. Og så morsom!

9. Har du ellers noe på hjertet?

Sjelden.

**

Fredrik Guneriussen

Foto: Einar Aslaksen, gjengitt med tillatelse fra Tiden Norsk Forlag

Én fredag i måneden presenterer riss en spennende forfatter her på bloggen. Kanskje den beste fredagen i måneden, ifølge mange. For ikke å gå glipp av oppdateringene våre, kan du for eksempel følge oss på facebook, instagram (risstidsskrift) og twitter (@Rissredaksjonen).

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s