«Eg vil du skal vite, før du held fram, at dei ikkje synda; men deira dygder er ikkje nok, for dei fekk ikkje dåpen, som er ein del av trua som du trur på; og dei som levde føre kristendomen, dei tilbad ikkje Gud på den rette måten; og i den flokken er eg sjølv å finne» (Dante, Den Gudommelige Komedie)

Vårens nummer av riss har fått tittelen «Limbo», en mellomtilstand hvor man sitter fast mellom to verdener uten mulighet for bevegelse og forløsning. Dette kan utforskes i tekster om kulturkollisjoner i møtet med et nytt land og nye språk, stadiet mellom ung og voksen, venting som synes å aldri ta slutt og andre situasjoner som er fremmedgjørende for individet. Vi ønsker å se hvilke følelser en slik tilstand kan framkalle, og hvordan også emosjoner kan fanges i limbo.

Temaet kan også tolkes i et større bilde, hvor tankene går til gamle språk og klassikere innen litteraturen. Sterkt farget av sin plass i historien er de fratatt videre bevegelse, men de er også revet løs fra historien, siden lesere av vår tid stadig kan kaste nytt lys over dem. Limbo kan derfor utforskes som en reise tilbake til det gitte, en portal til historien, sett med samtidens øyne. Temaet kan også lede oss fram i tid, i tanker om døden og det som kommer etter. Vi ønsker å se på fortapelse og frelse og det statiske uten likevekt. Med «Limbo» ønsker vi å rette fokuset mot stagnasjonen, umuligheten av handling, det gamle, det nye og ikke minst: det som er fanget i midten.

Vi tar imot alt av skjønnlitterære og litteratur- og språkvitenskapelige tekster.

Send oss din tekst på redaksjonen@risstidsskrift.no innen 15. mars

Info om innsending av tekst: Skriver du?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s