Madame Bovary (1857), en roman av Gustave Flaubert, markerer gjennombruddet for den realistiske roman i Frankrike. I romanen følger vi legefruens liv i provinsen, hvor hun ledes til utroskap, gjeld og til slutt tar sitt eget liv. Hennes drømmer og ambisjoner for livet svarer ikke til hennes virkelighet. Da boken kom ut ble forfatteren tiltalt for «krenkelse av bluferdigheten». I år kan du se skjelettet til denne romanen brukt i en leken film full av litterære referanser.

Gemma Bovery er satt til nåtidens Frankrike. De litterære referansene er modernisert, og lik som i Flaubert sin ikoniske roman finner man også forviklinger, kjærlighet, begjær, og svik på den franske landsbygda i filmen.

Regissøren Anne Fontaine baker inn et finurlig litterært metanivå ved at bakeren Joubert er veldig litteraturinteressert, og som selvsagt kjenner sin Flaubert godt. Når han skjønner at den nye naboen heter Gemma Bovery og han oppdager at det som begynner å skje i nabolaget minner mistenkelig om hans kjære roman Madame Bovary, går han inn for å endre handlingens gang. Hans litterære besettelse legges merke til og enda et lite litterært metastikk kommer når sønnen narrer faren til å tro at det også nylig har flyttet inn en ung russisk kvinne med det klingende navnet Anna Karenina.

 

La deg forføre av det visuelle medias løse tolkning av Flauberts klassiker.

VISNINGER

  • 02.03.2015 – 17:30
  • 03.03.2015 – 16:00
  • 08.03.2015 – 21:30

http://kosmorama.no/program/gemma-bovery

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s