Applaus er ifølge Store norske leksikon «bifall ytret ved håndklapp, tilrop eller på annen måte.» Høstens tema er en forlengelse av vårens tema «Sceneskifte» og som en kommentar til riss« 20års-jubileum. riss feirer sin førtiende utgivelse med å se på det folkekjære, det forførende, de rådende paradigmer og det som aldri blei det helt store. Vi ønsker å finne ut hva som genererer applaus, hva som har blitt applaudert og spekulere i hva som vil applauderes. 

bildetilbloggapplaus 

I høstens riss ønsker vi å utforske hva som har lykkes og hva som ikke har lykkes, gi hommage til det som bør hylles og se tilbake på forbigåtte kapitler i historien. Vi vil glede oss over tradisjoner som har stått seg og bejuble nye tilskudd som har bidratt til utvida horisonter og nye perspektiver. Hva har svart til fagfeltenes forventninger? Hvorfor er masselitteraturen så populær? Hvordan kan opinionen være så splitta i mange spørsmål?

Vi ønsker også å utforske temaet i en mer bokstavelig forstand og inviterer til tekster om for eksempel språkhandlinger, drama og retorikk. Hva skjer egentlig når vi applauderer? Applauderer kulturer på forskjellige måter? Hvordan og hvorfor lar vi oss lokke av talekunst og konformitet?

riss trykker blant annet faglige artikler, essays og skjønnlitterære bidrag. Skjønnlitterært kan tematikken tolkes vidt. Frist for innsendelse av tekst er satt til 5. oktober. Tekst og spørsmål kan sendes til redaksjonen@risstidsskrift.no.

 

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s