Det var ikke bare duket for en futuristisk helaften når riss i samarbeid med Kulturutvalget arrangerte sitt jubileumsvorspiel Menneske vs. maskin for to uker siden. rissredaksjonen kunne gladelig meddele at vi hadde gjort et hopp tilbake i tid og returnert med en ny logo:

risslogo

Neida, vi ble ikke såpass inspirert av tidsmaskiner, roboter som kan prate og futuristisk teknologi at vi gjorde om tidsskriftet vårt til en Back to the Future-fanzine. Her er historien om hva som virkelig skjedde:

Høsten 2013 fikk redaksjonen en forespørsel fra et bibliotek på Færeøyene om å trykke opp et eksemplar av nummer 01/05. Dette var et nummer som for lengst var utsolgt, og dermed et nummer vi i nåværende redaksjon ikke hadde særlig kjennskap til. Forsiden viste seg å  være enkel og stilren, ganske likt et riss. Et uttrykk vi mente passet tidsskriftets profil godt, og dette satte i gang en tanke om at kanskje vi skulle forandre litt på profilen vår.

05-1

I tråd med vårens tema, sceneskifte, hvor vi er på jakt etter nye scener for litteratur og språk, omveltninger og utvekslinger, har vi dermed bestemt oss for et logoskifte. Logoskifter har forekommet opp gjennom riss« historie og den forrige logoen har vært med oss fra 01/2008.

unnamed

Før denne har ymse groteske fonter, sorte bokser og andre måter å innlemme riss på versert. Med 20 år bak oss ønsker vi å ta med det enkle rissuttrykket  inn i framtiden, og vi har byttet ut bøker og den groteske fonten med riss« sorte boks og seriffont. unnamed (1) For å se hvordan riss» nye logo fungerer på trykk, anbefaler vi å kjøpe den nyeste nummeret. Det slippes i mai og har temaet «Sceneskifte».

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s