Er du interessert i språk, litteratur, og kjønn?

Da har du interesse av å få med deg slippfesten for høstens nummer av riss som har kjønn som tema.

Fredag 29. november kl 19.00 i Bokbaren på Antikvariatet i Trondheim.

På slippfesten lanseres det ferske nummeret med opplesninger som viser det store og brede mangfoldet i dekningen av temaet. Det vil også selvsagt være anledning til å kjøpe nummeret, så husk å ta med kontanter (50,-). Hvis du ikke kan komme men er interessert i å kjøpe et eksemplar eller to, kan det enkelt gjøres ved å fylle ut bestillingsskjemaet vårt her på bloggen («Kjøpe riss»).

Om oppleserne

Steffen Hope har mastergrad i historie, og vil presentere sitt essay med tittelen «Jomfrudom — grenseland mellom kjønna». Gjennom denne teksten får vi et historisk tilbakeblikk på jomfrudom som tema og motiv i litteratur og kultur generelt, og vi får et innblikk i de skiftende strømningene fra Jesu mor, via evnukker og kastrater, til munker, nonner, og riddere. Hope argumenterer for at:

Vi — i vår svært seksualiserte samtid — bør hente fram att den kjønnleg ambivalente jomfrua som vi så ofte finn i mellomalderen sine uttrykksformer, men som i samtidig litteratur verkar for å vere heller fråverande

Ivar Berg er postdoktor på Institutt for språk og litteratur og har skrevet en artikkel i høstens riss med tittel «Sexus, genus,  namn og kjønn». Han ser nærmere på «nokre eigenskaper ved det me kallar grammatisk kjønn, og særleg når det bryt med dei oppfatningane me har om kjønn i den verkelege verda.» Dette viser seg å være spesielt aktuelt i navn og artikkelen drøfter eksempler fra både norrønt og andre nordiske språk.

Are Malvik er psykologistudent og lyriker, og har to dikt på trykk i høstens utgave av riss som heter «Min mor» og «Fri». Disse diktene skildrer sårbarhet, nakenhet, identitet, seksualitet, og kjærlighet med et enkelt og intimt språk, og med motiver og bilder som åpner for dype tanker med få ord.

Bilde

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s